Kompare.hr – online servis za usporedbe

Kupujete li računalo ili fotoaparat čija je cijena par tisuća kuna, lako ćete putem interneta saznati sve informacije koje olakšavaju odluku o kupovini – cijenu, performanse ali i ocjene korisnika. No, što kad vam zatreba nešto skuplje i važnije?

kako funkcionira kompare.hr

Kako funkcionira Kompare.hr

Primjerice, stambeni kredit koji “košta” nekoliko stotina tisuća kuna? Ili osiguranje za vaš automobil koji košta nekoliko desetaka tisuća kuna? Možete izgubiti puno vremena i puno novaca lutajući i tražeći potrebne informacije. Ili jednostavno, možete te informacije potražiti na kompare.hr

Neovisni online servis za usporedbe i uštede u osobnim financijama kompare.hr, ovih je dana završio prvu fazu razvoja te sada svim korisnicima omogućuje jednostavnu usporedbu više od 80 ponuđača financijskih, telekom i osiguravajućih usluga. Korištenje servisa je brzo i jednostavno – korisnici trebaju prvo odabrati područje i uslugu koju žele uspoređivati te unijeti nekoliko osnovnih parametara za uslugu koja ih zanima. Na temelju toga jednim klikom na ekranu se pokazuju financijske ponude svih relevantnih ponuđača određene usluge.

Sve usporedbe na portalu su besplatne i neovisne te lako dostupne svima. Na raspolaganju su i razni vodiči za uštede te pregršt korisnih i praktičnih informacija koje pomažu korisnicima da se educiraju u navedenim područjima i tako lakše odaberu pružatelja usluge, ali i uslugu koja najbolje odgovara njihovim zahtjevima i potrebama.

Iza nas su mjeseci predanog rada na objedinjavanju različitih podataka svih ponuđača osiguravajućih, financijskih i telekom usluga koje smo neovisno, objektivno i nepristrano analizirali kako bismo ih ponudili na uvid svojim korisnicima. Kroz cijeli postupak vodila nas je želja da kreiramo servis koji skraćuje vrijeme pronalaska prave informacije.

Ideja o kreiranju servisa kompare.hr proizašla iz vlastite frustracije. Vodeći se vlastitim iskustvom, shvatio sam da kod nas ne postoji jedno jedinstveno mjesto gdje možemo usporediti važne stvari kao što su financije, štednja, krediti, osiguranja, telekom tarife. Ljudi su pod dojmom da ih netko stalno potkrada ili im skriva važne informacije. Zašto ne bih mogao naručiti ponudu osiguranja imovine on-line? Ili usporediti različite pakete štednje i osiguranja te pritom saznati iskustva drugih korisnika.

Ne želim da mi neki agent osiguranja ili blagajnica na šalteru banke “uvaljuje” nešto što mi ne treba i ne želim da mi se neki drugi agenti prodaje motaju po kući uvjeravajući me da baš oni imaju pravi paket osiguranja za mene. Želim biti odgovoran za svoje financije te na jednom mjestu u nekoliko klikova odabrati ponuđača i dobiti ponudu da ju proučim na miru i donesem dobru odluku.

Osim što je servis kompare.hr važan za korisnike, tu su i benefiti za pružatelje usluga (banke, osiguranja, telekom operatori) – pomoći ćemo im da do učinkovitije dođu do potencijalnih klijenata.

Želi li korisnik provjeriti optimalnu tarifu za fiksni internet, istražiti gdje može kupiti najpovoljniji novi smartphone ili se informirati o paketima i cijenama osiguranja imovine te visini rate stambenog kredita, pobrinuli smo se da korisnik dobije objektivne, točne i potpune informacije u samo nekoliko klikova. Uz prikaz svih skrivenih troškova tu je i edukativni dio portala, Savjetnik, čija je svrha doprinijeti financijskoj pismenosti i odgovornosti korisnika.

Sve usluge potrudili smo se svesti na zajednički usporedni nazivnik. Najčešće je to  “ukupna cijena”. Cilj nam je stvoriti zajednicu koja će prvi puta moći javno ocijenjivati ponuđače usluga, upozoriti druge korisnike na loša iskustva, ali i pohvaliti onoga tko to zaslužuje. Nešto kao Tripadvisor za usluge! Također, želimo korisnicima pokazati i da postoje ogromne razlike, kao primjerice u osiguranju imovine. Najjeftinije nije uvijek i najbolje.

Slijedeći korak našeg razvoja je omogućiti korisnicima da dodatnim klikom naruče ponudu od odabranog ponuđača usluge. Time dolazimo do poslovnog modela – prve prave “lead generation” platforme u Hrvatskoj koja će povezivati korisnike koji aktivno traže i odabiru usluge sa nuditeljima te usluge (banke, osiguranja, telekom operatori).

Osim za korisnike, fizičke osobe, kompare.hr će u ponudi imati i nekoliko usporedbi kredita, osiguranja i telekom tarife za mala i srednja poduzeća, a u planu je i usporedba paketa prilagođenih baš za mala poduzeća. U fazi evaluacije je i novi servis besplatnih pravnih savjeta u partnerstvu s nekoliko odvjetničkih ureda.

Trenutno nudimo 11 usporedbi različitih usluga te radimo na prikupljanju i analizi podataka za nove usporedbe. Uskoro će korisnici moći uspoređivati telekom pakete (internet/IPTV/telefonija), prepaid mobilnu telefoniju, životna i putna osiguranja, leasing i još mnogo toga. Kao posebno iznenađenje, najavljujem i nove vertikale usporedbi koje se odnose na pravne savjete i zdravstvene usluge.

 

Line Break

Autor: Nikša Tomulić (1 članaka)

Nikša Tomulić

Nikša Tomulić je direktor i osnivač neovisnog portala za usporedbu usluga - kompare.hr. Član CRANE-a. Nikša je posljednjih petnaestak godina stjecao međunarodno radno iskustvo radeći u high-tech i telekomunikacijskome sektoru u različitim ulogama - od IT inžinjera i arhitekta za mrežne tehnologije u Švicarskoj, pa do direktora međunarodne prodaje vodećega slovenskog sistem integratora, uz zaduženja za razvoj novih tržišta.

Komentiraj

*