Pauza.hr – prvi web jelovnik u Hrvatskoj

Povodom pokretanja nove verzije Pauza.hr, dobili smo upit od web magazina Specijalist.com da ukratko predstavimo naš web servis. Zapravo da budem iskren, dobili smo upit prije mjesec dana, ali smo se dogovorili da povod bude nova Pauza.hr. Naglasio bih odmah da sam svjestan koliko je teško govoriti “o nama” i ostati realan.

pauza.hr

pauza.hr

Sve je počelo početkom

Pokrenuli smo web servis Pauza.hr krajem 2008. godine, a mobilnu verziju sredinom ove godine. Ono što nam je od samog početka bilo važno je da korisnicima naručivanje hrane putem Pauza.hr bude praktično. Tu su pregledni jelovnici restorana, velika ponuda jela, ocjene i preporuke korisnika, često naručivana jela, itd… Sve smo dizajnirali kako bi ljudima u Zagrebu pomogli da se dobro informiraju prije nego donesu odluku što će pojesti. Neusporedivo praktičnije i efikasnije u odnosu na naručivanje pomoću letaka tj. telefonom.

O nama

Ozon Media d.o.o. je mali tročlani tim. Ponosni smo na činjenicu da smo uspjeli ostati neovisni i da smo bez investitora razvili kompleksan web servis kakav je Pauza.hr. Svi koji u Hrvatskoj rade na sličan način znaju da to nije lako. Osim velikog angažmana, znanja i iskustva, jedna od važnih stavki je i odricanje od drugih projekata (trenutno tri naša nova projekta čekaju svoju realizaciju). Međutim, ima to i svojih prednosti. Važno nam je da smo svaki kod na Pauza.hr isprogramirali baš kako smo zamislili. Važno nam je da osim što smo tehnički realizirali sistem, sami vodimo kompletan posao i kreiramo korektne i pozitivne odnose s restoranima. I za kraj, najvažnije nam je da nam posao uvijek bude zabava!

Za razliku od samih početaka, kada je Pauza.hr bila jedini web servis tog tipa u Hrvatskoj, danas imamo i puno konkurenata. To je dobra stvar iz nekoliko razloga. Najprije korisnicima se omogućuje bolji izbor i usporedba svakog web servisa. Ali je dobro i za nas koji participiramo u kreiranju te konkurentnosti, jer nas osim ideja i strategija, i konkurencija potiče da napravimo stvari drugačije i bolje.

Što žele korisnici

Korisnicima je važno da imaju pri ruci praktičan web servis, a mi smo se pobrinuli da je osim toga i pouzdan i zabavan. Imamo veliki broj korisnika u Zagrebu, od kojih je i jedan dio stranaca koji privremeno ili stalno borave u Zagrebu. Za napraviti narudžbu dovoljno je par klikova i samo pričekati dostavljača da pokuca na vrata, ne može biti jednostavnije. Ako do sada niste isprobali, dođite i probajte, svidjet će vam se.

Što žele restorani

Radeći na ovoj vrsti web servisa shvatlili smo koliko je teško voditi restoran ili catering. Najveći postotak restorana nema iskustva u marketingu, posebno ne u digitalnom marketingu. Restorani se kod nas (ali i u svijetu) uglavnom otvaraju iz velike ljubavi prema tom poslu i od vlastitog novca i ušteđevine. Iza njih ne stoje velike investicijske kuće i ne savjetuju ih vrhunske marketinške agencije. A restorani zapravo žele samo par stvari: kvalitetan i pouzdan web servis i dobar povrat uloženog. Na kraju dana, odlično surađujemo s osamdesetak restorana i stalno optimiziramo platformu kako bi omogućili daljnji rast.

Last but not least…

Uskoro stižu okićeni borovi, Božić i Nova godina, pa bih svim čitateljima web magazina Specijalist.com u ime ekipe Pauza.hr požellio sretne i vesele blagdane.

Pogledajte novu verziju www.pauza.hr

 

Line Break

Autor: Valentin Đurov (1 članaka)

Valentin Đurov

Po struci je inženjer informatike i IT poslovima se bavi već 15 godina. Prije osnivanja Ozon Medie d.o.o., paralelno s informatikom desetak godina profesionalno se bavio razvojem medijskih strategija i tržišnim komunikacijama za različite domaće i strane klijente u tvrtkama MediaCom, NovaTV i Digitel. Trenutno je direktor i vlasnik Ozon Media d.o.o., tvrtke za razvoj vlastitih internet sadržaja.

Komentari

  1. Nova pauza.hr izgleda odlično, jedino mrzim kad u cijelom članku nema ni jednog linka, pa moram prepisivati

  2. Evo, ispravili smo to :-)

Komentiraj

*